Gezond eten tips

Hoewel iedereen het wel weet, zijn er nog legio mensen die ongezond eten. Onwetendheid, is met alle reclame die er tegenwoordig over gezond eten gemaakt wordt geen goed argument meer. Maar voor veel mensen kan het ook niet anders, omdat zij bijvoorbeeld financieel niet in staat zijn om vers voedsel te kunnen kopen. Toch is het wel noodzakelijk dat mensen gezond eten, want dit kan ziektes voorkomen, met als gevolg dat de medische kosten gedrukt worden. Veel mensen denken ook nog dat gezond eten, niet lekker is. Dit is absoluut niet meer het geval.  Als je een beetje op internet zoekt, vind je al de lekkerste recepten om gezond te eten. Over lekker, gezond en vitaal eten lees je meer op blogvitaal.nl. Hierbij enkele gezond eten tips:

Gevarieerd
Het is heel belangrijk op gevarieerd te eten. Je lichaam vraag om ongeveer 50 verschillende voedingsstoffen, wat niet in elk voedsel zit. Als je dan elke dag hetzelfde eet, zul je zeker voedingsstoffen missen. Het meest ideaal is als je dagelijks volkoren producten, groenten, fruit en zuivel eet. Daar zitten namelijk de meeste voedingsstoffen in en loop je het minste risico dat je voedingsstoffen mist.

Hoeveelheid
Misschien wel de gemakkelijkste van de gezond eten tips: als je iets heel lekker vind, dan ben je geneigd om veel op te scheppen. Vooral als het eten niet gezond is of vet, zoals gefrituurd voedsel, dan kan je al snel gewichtsproblemen krijgen. Schep dus nooit teveel op, je kan altijd nog bijscheppen als je echt te weinig hebt. Mocht je toch nog honger hebben na de maaltijd, eet dan groenten of fruit.

Zelf maken
Het is zo makkelijk, vooral als je haast hebt, om een kant en klaar maaltijd in de magnetron te zetten. Maar deze maaltijden zitten dikwijls barstensvol met zout en juist heel weinig voedingsstoffen. Als je zelf kookt heb je zelf controle over het zoutgehalte en verse groenten zitten vol met gezonde voedingsstoffen.

Rustig eten
Als je maag verzadigt is, geeft het een seintje naar je hersens met het signaal ‘ik ben vol’. Als je heel snel eet, dan heeft de maag geen tijd om dit zo snel te verwerken en eet je automatisch meer.

Samen
Heel belangrijk, als je besluit om gezond te eten om dit met het gezin te doen. Als je het alleen doet, loop je kans dat je het niet volhoudt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.