Het belang van een goede nachtrust

De componist Harry Ruby zei ooit: “de beste brug tussen wanhoop en hoop is een goede nachtrust.”
Als je er goed over nadenkt dan is dat een belangrijke waarheid die nogal eens wordt onderschat. In onze gehaaste samenleving willen we veel kunnen doen in een korte tijd dat er nogal eens paar uurtjes nachtrust bij inschieten. En juist omdat we in zo’n maatschappij leven is het van levensbelang dat we voldoende slaap pakken elke nacht. Wanneer we stelselmatig te weinig nachtrust nemen zal dit namelijk onze gezondheid schaden.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je ’s ochtends niet uit bed kunt komen. Ondanks dat lig je er ’s avonds weer veel te laat in en ben je over je slaap heen. Je bent overdag prikkelbaar en minder alert. Elke kleine uitdaging of obstakel bezie je ineens als een moeilijk te overwinnen probleem. Slaapproblemen kunnen zelfs tot depressiviteit leiden en staan je algehele levensgeluk in de weg.
De meeste mensen hebben 7 tot 9 uur slaap per per nacht nodig om goed te kunnen functioneren overdag. In feite worden lichaam en geest ’s nachts helemaal gereset en zorgen je hersenen ervoor dat alle informatie van de dag wordt verwerkt. Onderschat de invloed die nachtrust heeft op je uiterlijk niet! Onvoldoende slaap zorgt voor een slecht uitziende huid en de bekende donkere kringen onder de ogen die met een beetje pech ook nog eens wat gezwollen zijn. Bij onvoldoende slaap wordt er veel van het stresshormoon cortisol aangemaakt dat ervoor zorgt dat het huidcollageen wordt afgebroken. En huidcollageen zorgt juist voor een elastische en gladde huid.
Niet alleen sporten zorgt voor een snellere stofwisseling maar ook voldoende slaap draagt hieraan bij. Je voorkomt dat het lichaam extra hormonen gaat aanmaken die je ertoe aanzetten om overdag meer te gaan eten. Op deze manier is het gemakkelijker om op gewicht te blijven. Je voelt je aantrekkelijker en dat zorgt weer voor een hoger libido, wat natuurlijk fijn is omdat je er ook voldoende energie voor hebt omdat je uitgeslapen bent.
En met nog meer beauty tips kom je in een positieve vicieuze cirkel terecht. Het lichaam is een geweldig ontworpen geoliede machine die, wanneer je haar goed verzorgd, je lang zal laten genieten van het leven.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.