Ogen laten laseren in Turkije: Achterhaald of juist niet?

Nog steeds kiezen veel Nederlanders ervoor om hun ogen te laten laseren in een Turkse kliniek. Zij zijn ervan overtuigd dat de techniek met betrekking tot ooglaseren verder is ontwikkeld in Turkije. Ook beweren zij dat de prijs voor het laseren van je ogen in Turkije veel goedkoper is.

In dit artikel kom je erachter of het daadwerkelijk de moeite waard is om het vliegtuig in te stappen naar Turkije om juist daar je ogen te laten laseren.

Wat is ooglaseren?

Je ogen laten laseren zal ervoor zorgen dat je weer scherp zicht krijgt zonder dat hier een bril of contactlenzen voor nodig zijn. Met een laser wordt de bolling van je oog bewerkt. Met deze laser wordt het epitheel, een laagje van je hoornvlies, daardoor aangepast. Het resultaat hiervan is dat het licht weer op de correcte plaats op je netvlies valt.

De hoogste kwaliteit

In Turkije was men al meer dan tien jaar bezig met het laseren van ogen toen ooglaseren in Nederland populair werd. De techniek in Turkije liep daardoor voor op de techniek in Nederland. Voor veel Nederlandse mensen was dit een reden om hun ogen juist in Turkije te laten laseren.

Tegenwoordig loopt de techniek met betrekking tot ooglaseren in Turkije niet meer voor. In Nederland worden tegenwoordig dezelfde technieken gebruikt als de technieken die in Turkije worden gebruikt. Voor de kwaliteit hoef je dat vliegtuig dus niet in te stappen.

Hoeveel kost het?

De prijs van ooglaseren in Turkije en Nederland kan nog wel verschillen. Waar je voor een standaard behandeling van twee ogen in Turkije nog geen duizend euro moet betalen betaal je in Nederland al snel het dubbele.

Uiteraard komen er nog kosten bij zoals voor reis en verblijf. Zelfs inclusief dit soort kosten is een laserbehandeling in Turkije veelal goedkoper dan in Nederland.

De knoop doorhakken

Wanneer je het niet erg vind om wat meer geld te betalen en liever niet een lange, meerdaagse reis naar het buitenland maakt kun je het beste kiezen voor een behandeling in Nederland.

Wanneer je liever niet te veel geld wilt betalen voor hetzelfde product kun je het beste investeren in een reis naar Turkije.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.